Lifestyle

Mind, body, spirit

Afvallen, juist aankomen, op een ideaal gewicht blijven, gezond leven en bewegen. Het is meer dan alleen maar de juiste voeding kopen in de supermarkt, of twee keer per week naar de sportschool. Het is altijd een samenspel tussen het hoofd, het lichaam en de geest.

Veel mensen zijn echt ongelukkig met hun lichaam. Ze zijn te dik, of ze vinden dat althans. Sommige mensen hebben een psychische aandoening in relatie tot voedsel. Ze vinden zichzelf zo dik, dat ze volledig stoppen met eten en zichzelf uithongeren. Dat noemen we anorexia. Sommige mensen eten wel om hun omgeving tevreden te houden, maar geven vervolgens op de toilet over wat ze net gegeten hebben. Dat is boulimia.

Veel voedingsgerelateerde problemen zijn te herleiden tot onze psyche. We eten als we ongelukkig zijn, verdrietig of gespannen. En we kunnen gaan drinken om onze problemen te verdrijven. Om gezond te worden en te blijven, moeten we ons dan ook goed voelen over onszelf. Dat is niet onmogelijk, maar het kan wel moeilijk zijn om zover te komen.

Mijn Diëtist heeft oog voor de geest, en de invloed die onze geest heeft op ons lichaam. Mind, body, spirit. Want mensen zijn spirituele wezens.

Een gezonde levensstijl is niet alleen een zaak van het lichaam, maar ook van de geest.

Inspiratie

Inspiratie heeft alles te maken met geluk, met hapiness. Cliënten die bij Mijn Diëtist in behandeling komen zijn soms echt ongelukkig met hun lichaam. Ze hebben overgewicht en dat is heel confronterend. Zij krijgen van Mijn Diëtist adviezen op het gebied van voeding, maar ook op het gebied van lifestyle. Indien ze die adviezen opvolgen, en de resultaten die ze behalen, gaan opmerken, worden ze al snel gemotiveerd. Mijn Diëtist werkt er daarom hard aan haar cliënten enthousiast te maken voor de resultaten die ze kunnen halen.

Natuurlijk behoort terugval altijd tot mogelijkheden. De behandelaars van Mijn Diëtist willen graag praten over een terugval. Want als er over gepraat kan worden, kan iets ook opgelost worden. We geven aangepaste adviezen, en motiveren onze cliënten weer om door te blijven gaan op de ingeslagen weg.

Mijn Diëtist motiveert mensen met praten en vooral heel veel inspiratie.

Motivatie

Kiezen voor een gezonde levensstijl kan niet zonder een goede motivatie. Je voornemen af te vallen, of meer te gaan bewegen en gezonder te leven, is een ding. Het ook doen is een tweede. Veel mensen die kampen met gewichtsklachten hebben al vaker een dieet gevolgd. De meeste mensen stoppen daar ook weer mee, omdat ze de motivatie na een tijd niet meer opbrengen.

Wie de inspiratie heeft om aan een juist gewicht, juiste voeding en een gezondere levensstijl te werken, brengt makkelijker de motivatie op om een mooi resultaat te krijgen. Het omgekeerde is helaas ook waar: zonder inspiratie is het onmogelijk om de motivatie op te brengen een doel of resultaat te behalen.

Mijn Diëtist heeft veel aandacht voor de motivatie van haar cliënten.

 

 

Lifestyle

Onze lifestyle, onze levenswijze, wordt bepaald door de maatschappij waarin we leven. Nederland behoort tot één van de rijkste landen ter wereld. Onze supermarkten zijn gevuld met lekkere dingen, zowel gezond als ongezond, en ook op straat worden we continu geconfronteerd met lekker eten door reclame voor restaurants, lunchrooms en nieuwe producten. We eten wat ons wordt aangeboden, en hoewel lekker eten op zich niet ongezond is, is teveel lekker eten vaak wel slecht voor ons lichaam.

Beroep

Ook andere factoren zijn van invloed op onze levensstijl. Wie bijvoorbeeld nachtdiensten werkt in een ziekenhuis, heeft een heel ander ritme dan iemand die van 9 tot 5 op kantoor werkt. Mensen met een zittend beroep, zoals taxi- en buschauffeurs, of mensen die op kantoor werken, kampen vaker met overgewicht doordat zij te weinig beweging hebben.

Inkomen

Heeft u een uitkering of een laag inkomen? Dan kan het goed zijn dat u niet gezond kunt eten, eenvoudigweg omdat het moeilijker is om van weinig geld gezond boodschappen te doen. Het kost dan meer moeite om de eetgewoonten te veranderen. Iemand die veel uitgaat, en 's nachts om drie uur nog wat lekkers eet, loopt een risico op overgewicht. Ook alcoholconsumptie heeft een grote invloed op de gezondheid.

Regelmaat

Gezonde voeding en een gezond leven draaien om regelmaat, niet teveel eten, genoeg groente en fruit, en genoeg bewegen. Al deze factoren samen bepalen onze lifestyle. Om af te vallen, of aan te komen, om uw cholesterol omlaag te krijgen of juist uw bloeddruk of uw bloedsuikers te normaliseren, is het belangrijk om naar uw hele lifestyle te kijken.

Mijn Diëtist helpt u bij het veranderen naar een gezonde lifestyle

Welvaartsaandoeningen

In onze huidige maatschappij van overvloed en overdaad kampen veel mensen met welvaartsaandoeningen. Welvaartsaandoeningen zijn klachten en ziekten die exclusief voorkomen in de welvaartslanden in Noord-Amerika, Europa en bepaalde delen van Azië.

Register to read more...

Overgewicht en obesitas

Overgewicht ontstaat door de combinatie van te veel en te calorierijk voedsel en onvoldoende beweging. Hoeveel beweging en hoeveel voedsel (calorieën) iemand nodig heeft, is afhankelijk van het geslacht (man of vrouw), de leeftijd en de lichamelijke activiteit(beweging). Extreem overgewicht noemen we obesitas.

Register to read more...